Phone_DMR_Artikel
 

Det Danske Reklamemarked 2021
– Accelererende vækst for digital annoncering

Pressemeddelelse

IRM udgiver i dag Det Danske Reklamemarked 2021 (Reklameforbrugsundersøgelsen) udarbejdet sammen med Kreativitet & Kommunikation og Danske Medier Research.

Undersøgelsen viser, at den samlede annonceomsætning for 2021 i Danmark steg med knap 15% i forhold til 2020. Annonceomsætningen for Internet alene oversteg 10 mia. kr.

Danske Medier lancerer på mandag den mere detaljerede årlige analyse af det digitale annoncemarked i rapporten Online Markedsstatistik 2021, hvorfra disse data stammer. Reklameforbrugsundersøgelsen sætter udviklingen på det digitale annoncemarked i relation til de samlede reklameinvesteringer.

Rapporten Det Danske Reklamemarked 2021 viser det samlede overblik over vindere og tabere på annoncemarkedet. I 2021 står vinderne bemærkelsesværdigt klart frem, idet samtlige kategorier i kategorien ‘Internet’ har tocifrede vækstrater.

Positive vækstrater finder man bl.a. også i kategorien ‘Podcast, der har premiere som en del af Reklameforbrugsundersøgelsen, med en vækst på 62%.

Skandinavien

Udviklingen i annonceomsætningen i Danmark følger med få undtagelser udviklingen i de øvrige nordiske lande. Både i Sverige og Norge er der tilsvarende tocifrede vækstrater på internet. Til gengæld vækster radio væsentlig mere i de nordiske nabolandede, mens Danmark ser klart større stigninger for bl.a. special- og fagmedier.

De skandinaviske data stammer fra IRMs årlige medieomsætningsstatistikker. De overordnende tabeller er til rådighed som appendix til Det Danske Reklamemarked 2021, der kan rekvireres via Danske Medier Research.

Rapporten kan købes via formularen nedenfor. 

Pris for medlemmer af Danske Medier/Kreativitet & Kommunikation er 3.995 kr. eks. moms. Prisen for ikke-medlemmer er 8.495 kr. eks. moms.

Bag undersøgelsen

Foreningen Dansk Reklameforbrugsundersøgelse – der forestår undersøgelsen – er stiftet af Danske Medier, Danske Medier Research og Kreativitet & Kommunikation. Indsamlingsarbejdet er igen i år foregået i samarbejde med IRM, Institut for Reklam- og Marknadsstatistik, der desuden udarbejder både danske og nordiske prognoser for reklamemarkedet.

Læs også

Høringssvar vedr. vilkår for Public Service Puljen

Herunder kan du læse Danske Mediers seneste høringssvar vedrørende vilkår for Public Service Puljen.

Høringssvaret dækker over emner som:

Nyhedsformater på lyd bør omfattes af PS-puljen
Behov for auditive kompetencer i styregruppen
Smidigere ansøgningsproces for lydbårne medier
Evaluering af puljen

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev