2023-10-24 13_41_04-Danskerne stormede ind på lokale mediers hjemmesider under weekendens historisk
 

Danskerne stormede ind på lokale mediers hjemmesider under weekendens historisk voldsomme vejr

Pressemeddelelse

Nye tal fra Dansk Online Index viser, at fredagens historiske stormflod medførte en markant stigning i trafikken på de danske lokalmediers digitale nyhedssider.

De danske regionale og lokale medier oplevede stor vækst i trafikken på deres hjemmesider i weekenden, da stormvejret huserede landet. Kun hjemmesiden for Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) oplevede vækstrater i samme størrelse som lokale nyhedsmedier i de udsatte områder.  

Helt i top ligger Folketidende.dk, der dækker Sydhavsøerne. Lokalmediet oplevede over tre gange så mange sidevisninger sammenlignet med en normal dag. Det samme gælder Vejle Amtsfolkeblad (vafo.dk) og Jydske Vestkysten (jv.dk), der mere end fordoblede deres sidevisninger.  

Tallene er med til at understrege, at danskerne tyr til deres lokale medier for at holde sig opdateret om lokalområdet, og dette forstærkes, når der sker ekstraordinære begivenheder som for eksempel ekstreme vejrforhold. Det mener Marianne Bugge Zederkof, der er vice adm. direktør i Danske Medier. 

”Vi ved, at danskerne har stor tillid til lokale og regionale medier, som de bruger til at få aktuelt og relevant indhold. Danskernes Brug af Nyhedsmedier fra 2021 viste, at danskerne i høj grad søger mod lokale nyhedssites, når der er særlige lokale interesser, ligesom at den nyeste rapport fra i år viser, at lokale nyhedsmedier er den nyhedsform, danskerne holder mest af og det medie, som de i lavest grad undgår sammenlignet med for eksempel landsdækkende nyheder," siger Marianne Bugge Zederkof, vice adm. direktør i Danske Medier.

“Netop i situationer som med weekendens kraftige stormvejr, er det ekstra vigtigt, at danskerne har et sted, hvor de kan søge opdateret og troværdig information om deres lokalområde. Derfor så vi også en så markant stigning i trafikken hos lokalmediernes nyhedssites i weekenden, som igen sætter en streg under, at disse medier er en utrolig vigtig del af vores demokratiske infrastruktur," afslutter Marianne Bugge Zederkof.

 

Du kan blive klogere på danske mediers onlinetrafik på danskonlineindex.dk, der er den officielle internetmåling i Danmark.  
 

Top 10 vækst i sidevisninger fredag 20. oktober sammenlignet med gennemsnit for antal daglige sidevisninger 2023

Kontakt:

Danske Medier 2023

Josefine Anker
Pressekonsulent i Danske Medier
joa@danskemedier.dk
+ 45 61 77 08 43

 

Læs også

Sådan vindes kampen for troværdig informa­tion

Med historisk mange valg over hele verden og en stigning i des- og misinformation, befinder frie samfund og publicistiske medier sig i en brydningstid. Vi kan ikke tage troværdig information for givet. Vi skal aktivt kæmpe for den – for demokratiets skyld.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev