Banner PM
 

Danmarks mest populære podcasts indenfor News, True Crime eller Sport

Pressemeddelelse

Efter Dansk Podcastindex i september gik i luften i ny indpakning og med flere funktioner, er det fra 1. februar muligt at sammenligne podcasts på tværs af udgivelsesfrekvens og genrer som ‘News’ og ‘Daily’.

Mere end hver tredje dansker lytter nu ugentligt til en podcast, og lydmediet er de seneste år vokset markant i medieforbruget hos alle målgrupper. 

Podcast har vundet stor interesse, hvilket ikke mindst bliver tydeligt, når man ser på tallene for unges medieforbrug. Vi vil skabe en platform, hvor man nemt kan sammenligne udgivelser og trække lister til analyse. Det håber vi bliver nemmere med de nye funktioner, ikke kun internt, men for alle interesserede, fra lyttere og annoncører til studerende.

Podcastindex.dk består af to lister; Podcastlisten og Episodelisten, der hver mandag viser udgivernes indberettede tal til Danske Medier Research. Alle udgivere, der er interesserede i at præsentere deres officielle tal for brugen og udbredelsen af deres podcasts, kan komme med på listerne. Marianne Bugge Zederkof tilføjer:

Lanceringen er en del af vores løbende arbejde med Podcastindex, og vi er glade for modtagelsen og den efterhånden gode tilslutning. Den kommende tid vil vi arbejde videre med at udbrede kendskabet, så endnu flere får glæde af listerne. Derudover vil vi styrke formidlingen af tal og tendenser, og vi undersøger muligheden for at tilføje nøgletal for demografi.

Via listerne kan brugerne klikke sig videre til programmernes tendensgraf og lytte til de seneste episoder.  

 

Kontakt:

Marianne Bugge Zederkof
Direktør i Danske Medier Research
+45 2076 5099
mbz@danskemedier.dk

Læs også

Danske Medier lægger sag an mod Google

Google bryder ophavsretten og markedsføringsloven ved at gøre jobannoncer fra Jobindex tilgængelige på tjenesten Google for Jobs uden tilladelse. Derfor sagsøger Danske Medier på vegne af Jobindex Google med krav om kompensation.

Danske Medier stiller skarpt på lokalmedier i forandring

Når Lokale Mediers Efterårskonference løber af stablen 4. oktober, bliver det med spotlyset rettet mod en lokal og regional mediebranche i forandring. Dagen byder også på lancering af årets ‘Danskernes brug af nyhedsmedier 2023’ med fokus på det lokale medieforbrug.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev