RD19_prix
 

Prix Radio 2019: Moderniseret og nye kategorier

Pressemeddelelse

Prix Radio er branchens årlige awardshow, hvor årets bedste programmer og fortællinger, interviews, værter og øjeblikke bliver hædret og fejret. Prix Radio afholdes i forbindelse med fagfestivalen Radiodays. 

Nu åbnes der for indstillinger til årets Prix Radio. Siden sidste år har samtlige kategorier, indstillingskriterier og juryvejledning været i hænderne på kyndige branchefolk, der har moderniseret og opdateret, så Prix Radio følger med tiden.

Om arbejdet med moderniseringen siger Trine Schou fra Center for Podcasting:

”En gang imellem kræver traditionsrige tilbagevendende begivenheder at man kigger med nye øjne. Podcast er en integreret del af de mangfoldige tilbud der er til danskerne med gode fortællinger, gode værter, kommercielle samarbejder og stærke dokumentarer. Derfor er det vigtigt, at det ikke bliver platformen, men indholdet der er i centrum.”

Rune Born Schwarz fra Bauer Media tilføjer:

”Vi har haft gode diskussioner af hvordan vi bedst hylder det radiofaglige håndværk. Hvad enten genren er morgenshow, satire, kritiske interviews eller formidlingen kommercielle budskaber har det været vores fokus at tage professionalismen i både indstillingsproces og bedømmelse et nyk op. Audio-mediet står stærkt, og ambitionen skal være at hylde dem der virkelig gør en forskel.”

Nye kategorier
Prix Radio glæder sig til atter til at sætte fokus på det bedste radio, de bedste podcasts og de bedste programmer i året der gik.

Blandt nyskabelserne er kategorien Årets radiopersonlighed, der gives til den reporter, det stjerneskud, det unge håb eller den garvede journalist, der personificerer året der gik.

Kategorierne i 2019 består dermed af 18 priser med genvalg til boblere såsom Årets nyskabelse og Årets gode samtale, mens årets brug af sociale medier i højre grad er inddraget i andre kategorier, hvor lytterinddragelse, videoklip eller interaktion indgår i bedømmelsen.  

Der åbnes for indstillinger mandag 1. juli, hvor også store dele af juryerne vil blive offentliggjort. Det vil være muligt at indstille materiale afviklet i perioden 15. august 2018 – 15. august 2019.

Radiobranchen kan konkurrere i samlet set 18 kategorier. De nærmere kriterier for, hvad der kan indstilles, kan læses på prixradio.dk fra 1. juli. 

Læs mere om regler, vilkår og pris for at indstille på websitet www.prixradio.dk. Nomineringerne sker via upload på Prixradio-websitet, der åbner for indstillinger 1. juli.

Nationale stationer betaler 500 kr. pr. indstilling. Lokale stationer betaler 150 kr. pr. indstilling.

Freelancere, uafhængige producenter og selvstændige betaler 150 kr. pr. indstilling. Der arbejdes på at indgå et samarbejde med Center for Podcasting om indstillinger, som der vil blive orienteret nærmere om snarest.

Radiodays 2019
Prix Radio 2019 løber af stablen i forlængelse af Radiodays 2019, fredag 20. september 2019. Prix Radio gallamiddag og fest finder sted i de sprit nye konferencefaciliteter Huone tæt på lufthavnen.

Der er allerede åbnet for tilmeldinger til Radiodays. Læs mere om pris, program og tilmelding på www.radiodays.dk

Radio Days arrangeres af Danske Medier, DR, Bauer Media og Radio24syv.

For yderligere kommentarer
Formand for Radiodays’ bestyrelse, Marianne Bugge Zederkof, +45 20765099

Kategorier Prix Radio 2019

 • Årets vært/værtspar
 • Årets nyskabelse 
 • Årets podcast
 • Årets interview – det kritiske interview
 • Årets interview – den gode samtale 
 • Årets nyheds- og aktualitetsprogram 
 • Årets radioprogram 
 • Årets dokumentar el. dokumentariske feauture 
 • Årets morgenflade 

Kategorier Prix Radio 2019

 • Årets reklame
 • Årets event
 • Årets radiopersonlighed
 • Årets kommercielle  samarbejde 
 • Årets satire 
 • Årets promotion for program
 • Årets musikprogram 
 • Årets øjeblik
 • Årets lytterinddragelse 

Mest læste

Læs også

Danske Mediers Digitale Priser 2020

Har du eller din kollega lavet årets bedste digitale historie eller fået årets bedste digitale ide i 2020? Danske Medier inviterer endnu engang hele den danske mediebranche til at deltage i konkurrencen om Danske Mediers Digitale Priser 2020.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbreve

Modtag Aktuelt fra Danske Medier.

Danske Mediers nyhedsbreve giver dig aktuelt indhold fra og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder om events, gå-hjem-møder og kurser. Nyhedsbrevet Danske Medier kan herudover indeholde annoncer fra interessenter i mediebranchen. 

Danske Medier udkommer med følgende nyhedsbreve: 

 • Nyhedsbrevet Danske Medier udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.
 • Nyhedsbrevet Digitalt udkommer hver fredag i lige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev(e)