Danske Medier beder EU-Kommissionen tage stilling til potentiel ulovlig statsstøtte

Kulturministeren vil efter henvendelse fra EU-Kommissionen redegøre for tekstbaserede nyheder på DR.dk og i DR’s app. EU-kommissionens henvendelse til kulturministeren kommer efter en klage, som Danske Medier har indgivet for at få afklaret, om der er tale om ulovlig statsstøtte.

Baggrunden for Danske Mediers klage er en sag fra Finland, hvor EU-Kommissionen har undersøgt public service broadcasteren YLE for ulovlig statsstøtte i henhold til EU-lovgivningen. Sagen i Finland resulterede i sommeren 2020 i, at den finske regering fremsatte et lovforslag, der præciserede, at YLE i udgangspunktet kun bør udgive tekstbaserede nyheder til at understøtte det broadcastede indhold.

Adm. Direktør i Danske Medier, Louise Brincker, udtaler:

”Vores vurdering er, at Danmark og Finland i denne henseende er meget sammenlignelige, og at der i Danmark derfor ligeledes kan være tale om konkurrenceforvridning. Derfor ønsker vi, at EU-Kommissionen laver en vurdering af, om reglerne for statsstøtte bliver overholdt”, siger Louise Brincker, adm. direktør i Danske Medier.

Læs også

Ny TCF-Standard: Hvad er det?

I den anledning inviterer IAB Europe til en 101-session for alle, der er interesserede i at få et fuldt overblik over; hvad TCF er, hvorfor det blev skabt, hvordan det fungerer, og hvilke virksomheder det er beregnet til. Webinaret vil give en fuldstændig forståelse af rammerne samt muligheden for at stille eventuelle spørgsmål.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev