Anders Bording Priserne

Anders Bording Priserne er indstiftet af Dansk Fagpresse i 1964. Prisernes formål er at skabe øget opmærksomhed om specialmedierne og uddeles for at sætte fokus på betydningen af deres arbejde. Bording Priserne uddeles i tre priskategorier og kan tildeles både enkeltpersoner eller grupper af kolleger.

Kategorier

Anders Bordings Journalistpris

Prisen uddeles til en person eller et team for en bemærkelsesværdig journalistisk præstation i et specialmedie. Der lægges særlig vægt på historiens journalistiske kvalitet, publicistiske ambitioner og relevans for læserne. Prisen kan også tildeles det medie, der med sin journalistik har formået at brede en historie fra et nicheområde ud til den generelle offentlighed.

Anders Bordings Mediepris

Prisen uddeles til et specialmedie, der i særlig grad er i stand til at ramme sin målgruppe og/eller opbygge en forretningsmodel og derfor kan tjene til inspiration for andre.

De danske specialmedier er kendetegnet ved en stor grad af udvikling af både det journalistiske produkt og de kommercielle rammer for journalistikken. Prisen er en hyldest til det medie, der formår at forene disse.

Anders Bordings Idépris

Prisen uddeles til en enestående journalistisk idé, et produkt eller projekt på et specialmedie, som er eksekveret originalt og kreativt og dermed tjener som inspiration for den journalistiske udvikling for andre medier. Det nyskabende kan ske i såvel researchmetode, formidling, format som i distribution. Prisen hylder det medie, der med sin opfindsomhed kan inspirere branchen til at gå nye veje.

Juryen har derudover mulighed for at uddele en særpris, hvis den finder grundlag for det.

Sådan indstiller du

Der indstilles ved at udfylde formularen nedenfor. Et medie kan indstille flere projekter, og der skal udfyldes en formular for hvert projekt, der indstilles. 

Indstillede projekter skal være fra perioden juni 2021- maj 2022.  

Indstilling af podcast

Såfremt et medie ønsker at indstille en podcastproduktion til en af Bording Priserne skal der laves en sammenklippet version af maksimalt 15 minutters varighed, der vedhæftes sammen med deltagerblanketten.

Indstilling af fysiske eksemplarer

I formularen er der mulighed for at angive, hvorvidt der (også) er fysisk materiale på vej. Der skal vedlægges fem eksemplarer af de artikler eller medier, som indstilles, og titel på medie samt indstilling(er) skal fremgå som angivet i formularen. Af hensyn til juryarbejdet opfordres der til, at man begrænser mængden af fysisk materiale. 

Materialet sendes, så det er os i hænde senest 1. juni og adresseres til: 

Mediernes Hus
Pakhus 4
Kalkbrænderiløbskaj 4
2100 København Ø

Spørgsmål bedes rettes til sekretær for Fagudvalg for Specialmedier Nikolaj Lægaard Simonsen, 40424263 / nls@danskemedier.dk

Ved indsendelse af bidrag eller indstillinger til en hæderspris sker der registrering og behandling af personoplysninger. Du kan læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger her.

Medarbejder_Nikolaj Lægaard Simonsen farve

Kontakt

Nikolaj Lægaard Simonsen, 
Politisk konsulent
nls@danskemedier.dk,
+ 45 40 42 42 63

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev