Anders Bording Priserne 2021

Bording Priserne uddeles igen i 2021 for at hædre specialmedierne i Danmark og sætte fokus på betydningen af deres arbejde. Priserne uddeles i tre priskategorier og kan tildeles både enkeltpersoner eller grupper af kolleger. 

Deltag i prisoverrækkelsen

Anders Bordings Journalistpris

Prisen uddeles til en person eller et team for en bemærkelsesværdig journalistisk præstation i et specialmedie. Der lægges særlig vægt på historiens journalistiske kvalitet, publicistiske ambitioner og relevans for læserne. Prisen kan også tildeles det medie, der med sin journalistik har formået at brede en historie fra et nicheområde ud til den generelle offentlighed.

Anders Bordings Mediepris

Prisen uddeles til et specialmedie, der i særlig grad er i stand til at ramme sin målgruppe og/eller opbygge en forretningsmodel og derfor kan tjene til inspiration for andre.

De danske specialmedier er kendetegnet ved en stor grad af udvikling af både det journalistiske produkt og de kommercielle rammer for journalistikken. Prisen er en hyldest til det medie, der formår at forene disse.

Anders Bordings Idépris

Prisen uddeles til en enestående journalistisk idé, et produkt eller projekt på et specialmedie, som er eksekveret originalt og kreativt og dermed tjener som inspiration for den journalistiske udvikling for andre medier. Det nyskabende kan ske i såvel researchmetode, formidling, format som i distribution. Prisen hylder det medie, der med sin opfindsomhed kan inspirere branchen til at gå nye veje.

Juryen har desuden mulighed for at uddele en særpris, hvis den finder grundlag for det.

Juryen 2021

  • Karsten Kolding, Selvstændig ledelses- og kommunikationsrådgiver

  • Bo Mikael, Journalist, Kontaktdirektør i Peytz

  • Bille Sterll, Selvstændig journalist og kommunikatør

  • Marianne Søndergaard, Kommunikationschef Hotel- og Restaurantskolen, tidligere redaktionschef

Sådan indstiller du

Indstillinger sendes pr. mail til priser@danskemedier.dk

Emne: Bording-prisen.
Brug deltagerblanketten for at deltage.

Indstilling af podcast

Såfremt et medie ønsker at indstille en podcastproduktion til en af Bording Priserne skal der laves en sammenklippet version af maksimalt 15 minutters varighed, der vedhæftes sammen med deltagerblanketten.

Indstilling af fysiske eksemplarer

Det er også muligt at indstille  ved at indsende fysiske eksemplarer af artikler eller medier. Der skal vedlægges fire eksemplarer af de artikler eller medier, som indstilles. Af hensyn til juryarbejdet opfordres der til, at man begrænser mængderne af fysisk indstillet materiale.

Mediernes Hus
Pakhus 4
Kalkbrænderiløbskaj 4
2100 København Ø

Spørgsmål bedes rettes til sekretær for Fagudvalg for Specialmeder Nikolaj Lægaard Simonsen, 40424263 / nls@danskemedier.dk

Ved indsendelse af bidrag eller indstillinger til en hæderspris sker der registrering og behandling af personoplysninger. Du kan læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger her.

Om Bording Priserne

Anders Bording Priserne er indstiftet af Dansk Fagpresse i 1964. Prisenernes formål er at skabe øget opmærksomhed om specialmedierne – såvel inden for medlemskredsen som for offentligheden og samfundet i det hele taget.