Danske Mediers Design- og Innovationspriser 2023

Danske Mediers Design- og Innovationspriser blev i år afholdt i samarbejde med Nye Medier, hvor vi hyldede kreative formater i journalistik på tværs af platforme. 

De i alt 5 priser blev uddelt ved et arrangement på Klub i København 8. juni kl. 13-18 med kolde bobler og skarpe oplæg pm kreative værktøjer og tendenser i mediebranchen som optakt til prisoverrækkelsen.

Alle indstillinger blev vurderet af årets jury, som du kan se længere nede på siden.

VINDERE

TALERE

 Ida Ebbensgaard | Ny fellow ved SDU
Kunstig intelligens og ægte journalistik: At agere i en verden, hvor indhold genereres med et klik
Ida Ebbensgaard, journalist og tidligere chefredaktør på Zetland, fortæller om sit nye fellowship ved SDU. Her skal hun frem til maj 2024 undersøge, hvilke potentialer og udfordringer kunstig intelligens medfører på de danske redaktioner. I sit oplæg giver hun en overflyvning på de største spørgsmål, der er blevet rejst indtil nu.

Jochen Adler | Stifter af kompreno
Popping the Language Bubble: the Final Frontier for European Journalism?
Med partnere fra hele Europa – som DIE ZEIT (Tyskland), Le Monde (Frankrig), men også Baggrund, MO* Magazine (Belgien) og Eastwest (Italien) – har startupvirksomheden kompreno skabt en læseoplevelse uden grænser med ønsket om at hjælpe europæiske udgivere med at vinde nye læsere uden for deres hjemlige sprogbobler. Kvalitetsjournalistik møder sprogteknologi: Kan kunstig intelligens og software være en del af løsningen frem for en trussel mod etablerede redaktionelle roller og praksis?

Martin Kirchgässner | Kirchgässner Infografik
AI og visuel kommunikation: Tag robotten i hånden
Martin Kirchgässner, selvstændig grafisk designer giver et bud på, hvordan de visuelle aktører på de danske medier kan få det optimale ud af de nye muligheder med kunstig intelligens. I oplægget viser han eksempler på vellykket brug af AI og afslører desuden en dugfrisk minianalyse, der tager temperaturen på tilgangen til AI hos de største medier.

Einar Otto Stangvik og Jonas Nilsson | VG.no
Storytelling experiments of the past, present and future
Programmør, sikkerhedsekspert og journalist Einar Otto Stangvik kommer sammen med redaktionel udvikler og designer for VG.no, Norges mest læste netavis, og fortæller om deres arbejde med at udforske og eksperimentere med storytelling. Fra tilgængelighed og farveteori til realtidsgengivelse af enorme landskaber på bedstemors gamle mobiltelefon. De kommer omkring VR, 3D, fotogrammetri, AI og meget mere.

Caroline Bundgaard | Vigeur
Formidling af erhvervsstof udenfor hovedstaden
Der findes også store ambitioner og et sprudlende erhvervsliv uden for København, og det er Vigeur fra Det Nordjyske Mediehus et tydeligt eksempel på.
Sidste år vandt erhvervsmediet prisen for Innovativt Design blandt regionale medier og har siden lanceret en række nye formater. Journalist og visuel fortæller Caroline Bundgaard fortæller om udviklingen og Vigeurs videoformat, 1:1, som hun også er vært på.

ÅRETS JURY

Kontakt

Josefine Anker, 
Pressekonsulent
joa@danskemedier.dk
+45 61 77 08 43

Marianne Bugge Zederkof,
Direktør  
mbz@danskemedier.dk
+ 45 20 76 50 99

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev