Prisuddelingen finder sted torsdag d. 16.maj på KLUB i København om eftermiddagen (nærmere tidspunkt kommer snart). Så sæt allerede kryds i kalenderen nu! 

Danske Mediers Design og Innovationspriser 2024

Den 16. maj i København byder Danske Medier velkommen til både en prisuddeling, hvor vi hylder kreative produktioner fra den danske mediebranche, og hvor skarpe talere vil inspirere med oplæg om netop design og innovation som en del af nyhedsjournalistikkens udvikling. 

Kategorier

Årets Innovative Design

Tildeles et nyt medie eller et medie, der har udviklet et nyt tillæg og investeret i den innovative satsning. Der lægges vægt på eksperimentelle greb, der sætter et aftryk på det danske medielandskab.

Fascinerende fortællinger – Unikt formidlet indhold på én eller flere kanaler 

Tildeles et medie, der på særlig velfungerende vis har evnet at udnytte en kanal eller en platforms egenskaber til at fortælle vedkommende, gribende og oplysende historier. Det kan være podcast, video, foto, interaktivt indhold eller grafisk design, der på særlig god måde understøtter det publicistiske formål. 

Kommerciel Kreativitet

Tildeles et medie, der er lykkedes med at få publicistisk indhold og forretningsudvikling til at sameksistere på en velfungerende måde. Formålet med prisen er at inspirere til at skabe en god brugeroplevelse i sammenspillet mellem journalistisk indhold og forretning.

Dataformidling 

Belønner arbejdet med at formidle kompliceret data på en lettilgængelig måde. Det kan eks. være udmærkelse inden for udformning af infografikker, autogenererede artikler og anvendelse af AI.

Juryen har derudover mulighed for at uddele en særpris, hvis den finder grundlag for det.

Oplægsholdere

Tobias Røder

Tobias har arbejdet med visuel kommunikation siden 1990. Hans karriere er blevet formet af både reklamebureauer og designstudier. Siden 2014 har han arbejdet under sit eget navn

Gruppen bag Partnerdrab, som vandt prisen ‘Årets dataformidling’ i 2023
Fra venstre: Frank Hvilsom, Lisa Seidelin, Mads Nissen, Peter Jørgensen. Forrest: Line Vaaben og Kathrine Eggert Wadshol

Jury

Indstilling

Der er lukket for indstillinger. 

Kontakt

Nanna Nim Christensen

Kommunikations-og eventkonsulent 
nnc@danskemedier.dk
+ 45 92 82 27 67 

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev