Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kursus for Praktikantvejledere i mediebranchen

Læringsplaner, Coaching, feedback og den svære samtale

Er du praktikantvejleder i mediebranchen, og har du lyst til at få flere redskaber til at udføre din rolle – så er kurset her måske noget for dig?

Vi ved, at det kræver mere end blot at kunne sit fag at være en god praktikantvejleder i dag.

Derfor har Danske Medier og Dansk Journalistforbund i fællesskab udviklet et kursus til dig, som er praktikantvejleder i mediebranchen.

Kurset udbydes i både København og Aarhus og består af to moduler over to kursusdage.

Modul 1: Læringsplaner og Coach din praktikant
Modul 2: Feedback og Den svære samtale

Der kan ikke vælges mellem de to moduler. Du skal afsætte tid til at deltage i dem begge.

Kurserne koster samlet 3.000 kr. ex moms pr. deltager. Det er din arbejdsplads der betaler kurset, arbejdstiden og transporten. Der vil blive serveret en let frokost samt kaffe/the.


Datoer og adresser

København

Modul 1: 8. september kl. 9-16
Modul 2: 12. oktober kl. 10-17

Begge moduler afvikles i kursuslokalet på Gl. Strand 50, st. 1202 København K

Aarhus

Modul 1: 7. september 9-16

Mødelokale ”Åen”, Åboulevarden 31, 2. sal, 8000 Aarhus

Modul 2: 13. oktober 10-17

Mødelokale ”Floden”, Åboulevarden 31, 2. sal, 8000 Aarhus


Om modulerne

Modul 1: Læringsplaner og Coach din praktikant
Første del af dagen handler om læringsplaner. Alle praktikanten skal have en læringsplan. Men hvad er en god læringsplan? Hvem skal skrive den, og hvad bør den indeholde?

Resten af dagen handler om coaching.

Du vil blive introduceret for alle facetter af coaching lige fra konkrete spørgeteknikker til psykologien og virkemidlerne i effektiv kommunikation. Du vil få nogle konkrete fif med hjem til samtaler med en coachende tilgang, samt kunne sætte mål, undersøge værdier og lave en god handlingsplan.

Undervisere er Gitte Svanholm og Lene Rimestad.

Gitte Svanholm er internationalt certificeret coach og teamcoach (ICC). Gitte er oprindeligt uddannet journalist. Hun har blandt andet arbejdet på Politiken. Hun driver sin egen kursus- og konsulentvirksomhed på 11. år, hvor hun tilbyder leder- og teamudvikling, samt underviser i coaching og den vanskelige samtale. Gitte har skrevet fire fagbøger om ledelse/samarbejde/coaching og arbejder som ekstern coach i mediebranchen.

Lene Rimestad er journalist og har skrevet ph.d. om redaktionsmøder. Hun har sammen med lektor Gitte Gravengaard, KU, forsket i journalisters praktiktid. Hun arbejder som freelancer og underviser også nogle af praktikanterne på deres praktikantdage på uddannelserne. Hun har også leveret indhold til Dansk Journalistforbunds hjemmeside for praktikantvejledere om læringsdage og læringsplaner.

Modul 2: Feedback og Den svære samtale
Det ligger i praktikantvejlederens rolle at skulle give konstruktiv og konkret feedback på praktikantens produkt såvel som proces. Men hvordan adskiller man personlighed og produkt, hvornår er der grund til at se på proces før produkt. Hvordan giver man feedback hvis der er meget lidt godt at komme efter? Og hvordan får du givet din praktikant feedback på personlighed, attitude, hygiejne eller tøjstil?

Underviser er Søren Mikael Rasmussen, partner i Rasmussen Nordic. Tidligere chef i blandt andet DR Kultur, Videnskab og Københavns Radio. Søren Mikael er desuden tidligere praktikantvejleder på Radioavisen. I dag arbejder han med udvikling i kultur og mediebranchen, han har undervist i ledelse i mange afskygninger, efterkritik, feedback og motivation.

Der er lagt væk på, at underviserne skal have erfaring med mediebranchen, men også have uddannet sig videre og have dokumenteret erfaring med undervisning i det emne de skal undervise i her.

Undervisningen tilrettelægges som en vekselvirkning mellem oplæg, erfaringsudveksling og øvelser. Formålet er at skabe et fortroligt rum hvor I kan øve jer i trygge rammer og omsætte viden til egen erfaring, inden I skal hjem og bruge det i praksis.

Netværksgrupper: Som en del af uddannelsen laves der netværksgrupper mellem praktikantvejlederne. Netværket skal styrke indlæringen og virke som vidensdeling og vidensbank.


Har du spørgsmål til indholdet eller tilmelding, kan du kontakte:

Merete Jeilman, MEJ@Journalistforbundet.dk
Charlotte Andkjær, ca@danskemedier.dk

Detaljer

Start:
8. september 2021 09:00
Slut:
13. oktober 2021 17:00
Pris:
DKK 3000

Sted

Hhv. Aarhus og København

Arrangører

Dansk Journalistforbund
Danske Medier

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
Billetter er ikke længere tilgængelige

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev