1-1-o9otz529dbvt3pbmpbafsqpe5lxjqcytae9zn9ug4k
 

Danske Medier anmoder om igangsættelse af proces, der kan sikre en udvidelse af DAB-kapaciteten

Danske Medier har i dag mandag den 20. juni rettet henvendelse til Slots- og Kulturstyrelsen for at anmode om, at der igangsættes en proces for at sikre en
udvidelse af DAB+ kapaciteten.

Der er stigende efterspørgsel på lokale og regionale DAB-sendemuligheder, hvilket skaber kapacitetsproblemer. Ved det seneste genudbud i oktober 2021 af ledige DAB+ sendetilladelser i DAB Blok-3 ansøgtes der om 94 ud af 97 udbudte sendetilladelser. Der er i øjeblikket fuldt udnyttet kapacitet på størstedelen af de 13 DAB Blok-3 områder, og der er i øjeblikket en udbygning i gang i flere lokale sendesamvirker.

Frekvenserne er klar til brug, og det giver ikke yderligere omkostninger for staten. Samtidig kan de komme med i det udbud af DAB-kanaler, der i forvejen skal gennemføres i 2023, og de vil fremtidssikre positionen for DAB i kombination med FM de næste 10-20 år.

Læs også

Danske Medier lægger sag an mod Google

Google bryder ophavsretten og markedsføringsloven ved at gøre jobannoncer fra Jobindex tilgængelige på tjenesten Google for Jobs uden tilladelse. Derfor sagsøger Danske Medier på vegne af Jobindex Google med krav om kompensation.

Danske Medier stiller skarpt på lokalmedier i forandring

Når Lokale Mediers Efterårskonference løber af stablen 4. oktober, bliver det med spotlyset rettet mod en lokal og regional mediebranche i forandring. Dagen byder også på lancering af årets ‘Danskernes brug af nyhedsmedier 2023’ med fokus på det lokale medieforbrug.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev