1-1-o9otz529dbvt3pbmpbafsqpe5lxjqcytae9zn9ug4k
 

Danske Medier anmoder om igangsættelse af proces, der kan sikre en udvidelse af DAB-kapaciteten

Danske Medier har i dag mandag den 20. juni rettet henvendelse til Slots- og Kulturstyrelsen for at anmode om, at der igangsættes en proces for at sikre en
udvidelse af DAB+ kapaciteten.

Der er stigende efterspørgsel på lokale og regionale DAB-sendemuligheder, hvilket skaber kapacitetsproblemer. Ved det seneste genudbud i oktober 2021 af ledige DAB+ sendetilladelser i DAB Blok-3 ansøgtes der om 94 ud af 97 udbudte sendetilladelser. Der er i øjeblikket fuldt udnyttet kapacitet på størstedelen af de 13 DAB Blok-3 områder, og der er i øjeblikket en udbygning i gang i flere lokale sendesamvirker.

Frekvenserne er klar til brug, og det giver ikke yderligere omkostninger for staten. Samtidig kan de komme med i det udbud af DAB-kanaler, der i forvejen skal gennemføres i 2023, og de vil fremtidssikre positionen for DAB i kombination med FM de næste 10-20 år.

Læs også

Danske Medier lancerer ny undersøgelse om unges nyhedsvaner på årets Folkemøde

På Folkemødet præsenterede Danske Medier i dag en ny undersøgelse lavet i samarbejde med Kantar Gallup om danske unges nyhedsvaner og brug af sociale medier. Med en paneldebat blev der stillet skarpt på vigtige spørgsmål om de unge som fremtidens mediebrugere, og hvordan vi klæder dem på til at forholde sig kritisk i et digitalt nyhedsunivers.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev