1600x900_dmlogo
 

Danske Medier: Søren Pind får vigtig opgave i at sikre balancerne i debatten om den demokratiske samtale

Pressemeddelelse

Danske Medier byder regeringens nye udvalg om den demokratiske samtale velkommen og glæder sig til at deltage i arbejdet. Der venter en stor opgave for udvalgets formand, tidl. minister Søren Pind. Det siger Danske Mediers adm. direktør, Mads Brandstrup.

”Det er klogt med et servicetjek af rammerne for den demokratiske samtale. Vi kan se i andre lande, hvad der sker, når den offentlige debat bliver for polariseret. Derfor er det godt, at regeringen med udvalgets sammensætning tydeligt lægger vægt på, at det arbejde skal ske med afsæt i fakta og med aktiv inddragelse af mediebranchen,” siger Mads Brandstrup og fortsætter:

”Arbejdet stiller store krav til udvalgets formand for at sikre de nødvendige balancer. Her har Søren Pind tidligere udtrykt endog meget negative holdninger til landets medier, og derfor må vi gå ud fra, at Søren Pind lægger personlige dagsordener til side og går ind i dette vigtige arbejde med et oprigtigt ønske om at kunne samle de forskellige synspunkter i tillid til og med respekt for mediernes vigtige rolle i demokratiet, og det arbejde der hver dag i overensstemmelse med høje presseetiske standarder udføres af de publicistiske medier.”

Ved siden af regeringens udvalgsarbejde har en samlet mediebranche nedsat en arbejdsgruppe af jurister, redaktører og journalister, der skal se nærmere på de presseetiske regler og komme med forslag til forbedringer og opdateringer. De presseetiske regler er udgangspunktet for Pressenævnets arbejde og er udtryk for den nødvendige selvregulering i branchen.

”Vi har et unikt system i Danmark, hvor reguleringen af mediernes indhold sker med armslængde til det politiske system. Det er snart 10 år siden, at de vejledende regler for god presseskik sidst blev revideret, og derfor er vi glade for at kunne bruge denne anledning til et eftersyn af dem. Vi vil løbende orientere regeringens udvalg om dette arbejde,” siger Mads Brandstrup.

Danske Medier opfordrer til, at regeringens udvalg vil få tid og ro til at arbejde trods den megen snak om et nært forestående folketingsvalg.

”Opgaven med at forbedre kvaliteten af den demokratiske samtale er for vigtig til at blive brugt som kastebold i partipolitiske agendaer, og her er et folketingsvalg i sagens natur en højrisikozone. I det hele taget er det stærkt beklageligt, hvis et valg ti måneder før tid får lov til at spænde ben for at gennemføre væsentlige dele af den nye medieaftale. Det gælder ikke mindst det aftalte økonomiske løft af lokale og regionale medier, som et bredt politisk flertal har støttet. Hvis det løft opgives, fordi et folketingsvalg bremser lovgivningsprocessen, så vil det være et voldsomt slag til en række medier, der i forvejen kæmper med en presset økonomi.”

Læs også

Sådan vindes kampen for troværdig informa­tion

Med historisk mange valg over hele verden og en stigning i des- og misinformation, befinder frie samfund og publicistiske medier sig i en brydningstid. Vi kan ikke tage troværdig information for givet. Vi skal aktivt kæmpe for den – for demokratiets skyld.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev