Dagspressens Fond
 

Nu kan du søge støtte til dit journalistiske projekt hos Dagspressens Fond

Pressemeddelelse

Dagspressens Fond har netop åbnet for ansøgninger til journalistiske og dagsbladsrelevante projekter. Der kan søges om støtte til uddannelse, studierejser eller videnskabeligt arbejde, der kan skabe fælles værdi for danske aviser og medier.

Fra i dag er det muligt at ansøge til fondens støtteområder, der relaterer sig til den danske dagspresse. Dagspressens Fond uddeler midler til uddannelse og studierejser for dagbladsbranchens medarbejdere samt forskning og videnskabeligt arbejde med relevans for den danske dagspresse.

Mette Østergaard, formand i Dagspressens Fond og chefredaktør på Berlingske, mener, at de forskellige projekter bidrager til at udvikle mediebranchen:

”Det kræver viden og udvikling at være på forkant med de fundamentale forandringer, mediebranchen står i i disse år. Derfor er det en glæde at kunne dele fondsmidler ud til projekter og videreuddannelse, der gør os klogere i dagspressen. Jeg er beæret over at have fået hvervet som formand for Dagspressens Fond og ser frem til at dykke ned i de mange ansøgninger, som vi håber at modtage.”

Fra formanden lyder der videre en klar opfordring til at søge midler:

”Jeg vil virkelig opfordre alle, der sidder med tanker om videreuddannelse og forskningsprojekter inden for dagspressen om at søge. Vi har brug for al den viden og dygtiggørelse, vi kan få. Sammen har vi et ansvar og en mulighed for at gøre branchen stærkere.”

Fonden kan søges af enkeltpersoner, virksomheder, institutioner og foreninger.

Bestyrelsen er sammensat af repræsentanter for en række af de stiftende politiske redaktørforeninger og for brancheorganisationen Danske Medier.

I 2021 tildelte fonden bevillinger på i alt 580.000 kr.

Ansøgningsfrist er 1. oktober 2022.

Du kan læse mere her.

Kontakt

Annie Saugstrup
asa@danskemedier.dk

Mobil: 61 71 74 48

Læs også

Sådan vindes kampen for troværdig informa­tion

Med historisk mange valg over hele verden og en stigning i des- og misinformation, befinder frie samfund og publicistiske medier sig i en brydningstid. Vi kan ikke tage troværdig information for givet. Vi skal aktivt kæmpe for den – for demokratiets skyld.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev