1600x900_dmlogo
 

Regeringen bryder med armslængdeprincip, når de blander arbejdsmarkedspolitik ind i medieforhandlingerne

Pressemeddelelse

Regeringen foreslår, at medier, der modtager mediestøtte og midler fra public service-puljen, fra 2023 skal leve op til en række arbejdsretslige krav. Danske Medier mener, at det er stærkt kritisabelt at kæde medieforhandlingerne sammen med arbejdsmarkedspolitik og et brud på den armslængde, der skal være mellem statsmagt og frie medier.

Adm. direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup:

”Forslaget om at indføre arbejdsklausuler med bl.a. krav om løn- og arbejdsvilkår rammer mediebranchen skævt med unødvendige særkrav og danner præcedens for at bruge medieforhandlinger til at understøtte politiske mærkesager på helt andre områder. Mediestøtte er en demokratistøtte og har til formål at sikre pluralisme og mangfoldighed i medieudbud i hele landet. Derfor lander medieforhandlinger optimalt set i brede forlig, der skaber ro om rammevilkårene på den lange bane. Det er derfor også problematisk, at regeringen presser snævre politisk motiverede betingelser ind i mediestøtten - og det er stik i mod hensigten i ordningen.”

Det er afgørende for Danske Medier at stå vagt om armslængdeprincippet i de kommende medieforhandlinger, og det er foreningens kerneopgave at sikre, at vi også i fremtiden har medier, der kan drive virksomhed uafhængigt af politiske hensyn. 

Kontakt

Mads Brandstrup

mab@danskemedier.dk
Mobil: 92 82 32 84

Læs også

Ny rapport: Rekordhøj vækst i digital annonceomsætning er gode nyheder, men techgiganter indtager stadig større markedsandele

Friske tal fra rapporten “Online Markedsstatistik 2021” af Danske Medier og Kreativitet & Kommunikation viser en markant fremgang på det digitale annoncemarked i 2021. Udviklingen står i kontrast til et coronaramt 2020, hvor stigningen i annonceomsætning fra 2019 til 2020 var meget beskeden. Samtidig udgør techgiganters markedsandele over halvdelen af den digitale omsætning. Det advarer Danske Medier mod og opfordrer Folketinget til at følge i EU’s spor og stramme grebet om big tech.

Høringssvar vedrørende udkast til forslag til lov om delvis undtagelse af den uafhængige task force vedrørende Scandinavian Star fra reglerne i lov om offentlighed i forvaltningen m.v.

Danske Medier har med tak modtaget Justitsministeriets høringsbrev af 15. marts 2022 med opfordring til at fremkomme med bemærkninger til lovforslaget om delvis undtagelse af den uafhængige task force om reder-, ejer- og forsikringsforholdene vedrørende Scandinavian Star fra reglerne i lov om offentlighed i forvaltningen m.v.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev