Danske Medier høringssvar
 

Høringssvar vedr. lov om ændring af lov om mediestøtte

Høringssvar

Danske Medier vil først bruge anledningen til at pointere, at en modernisering af mediestøtten ikke kan stå alene i ambitionen om at sikre levedygtige medier lokalt såvel som nationalt. Mediebranchen står i et akut krydspres, hvor dens to primære indtægtskilder – abonnementer og annoncer – trues fra forskellige sider.

Det er velkendt, at udenlandske techgiganter over de seneste år har udhulet annoncemarkedet for medierne, og Danske Medier vil derfor rose regeringen for at anerkende denne udfordring og iværksætte forskellige politiske tiltag, der sætter rammer for techgiganternes ageren. Netop på grund af annoncemarkedets udvikling har vi over de seneste år set, at de private medier i stadigt højere grad er blevet afhængige af betalende abonnenter. Derfor vil Danske Medier endnu engang understrege nødvendigheden af, at der tegnes klare grænser for de statsejede medier, så de ikke udkommer med gratis medieprodukter, der er identiske med de private mediers.

Vi står i dag i en situation hvor DR og TV 2 regionerne har forandret sig fra at være public service broadcasters med fokus på lyd og tv til i dag at være avispublicister, der udgiver netaviser uden brugerbetaling. Disse gratis netaviser står i et direkte konkurrenceforhold til de private medievirksomheders lokale og landsdækkende netaviser, der er nødt til at tage abonnementsbetaling. Problemet er velbeskrevet og veldokumenteret i en række undersøgelser, og konsekvensen er, at 2023 desværre budt på adskillige fyringsrunder i de private mediehuse, hvilket indlysende decimerer de publicistiske produkter og mediepluralismen i Danmark.

Læs også

Sådan vindes kampen for troværdig informa­tion

Med historisk mange valg over hele verden og en stigning i des- og misinformation, befinder frie samfund og publicistiske medier sig i en brydningstid. Vi kan ikke tage troværdig information for givet. Vi skal aktivt kæmpe for den – for demokratiets skyld.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev