1-1-o9otz529dbvt3pbmpbafsqpe5lxjqcytae9zn9ug4k
 

Danske Medier anmoder om igangsættelse af proces, der kan sikre en udvidelse af DAB-kapaciteten

Danske Medier har i dag mandag den 20. juni rettet henvendelse til Slots- og Kulturstyrelsen for at anmode om, at der igangsættes en proces for at sikre en
udvidelse af DAB+ kapaciteten.

Der er stigende efterspørgsel på lokale og regionale DAB-sendemuligheder, hvilket skaber kapacitetsproblemer. Ved det seneste genudbud i oktober 2021 af ledige DAB+ sendetilladelser i DAB Blok-3 ansøgtes der om 94 ud af 97 udbudte sendetilladelser. Der er i øjeblikket fuldt udnyttet kapacitet på størstedelen af de 13 DAB Blok-3 områder, og der er i øjeblikket en udbygning i gang i flere lokale sendesamvirker.

Frekvenserne er klar til brug, og det giver ikke yderligere omkostninger for staten. Samtidig kan de komme med i det udbud af DAB-kanaler, der i forvejen skal gennemføres i 2023, og de vil fremtidssikre positionen for DAB i kombination med FM de næste 10-20 år.

Læs også

Høringssvar vedr. vilkår for Public Service Puljen

Herunder kan du læse Danske Mediers seneste høringssvar vedrørende vilkår for Public Service Puljen.

Høringssvaret dækker over emner som:

Nyhedsformater på lyd bør omfattes af PS-puljen
Behov for auditive kompetencer i styregruppen
Smidigere ansøgningsproces for lydbårne medier
Evaluering af puljen

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev