Lokalavisen Aarhus vinder De Lokale Mediers Specialpris 2022
 

Vinderne af Årspriser for Lokale Ugeaviser og Nyhedsmedier 2022 kåret ved Ugeavisernes Efterårsseminar

Pressemeddelelse

Valgtrommerne lagde bagtæppe til årets seminar for lokale ugeaviser. Branchen var onsdag 5. oktober samlet for at drøfte valgdækning, medieaftale, økonomi og digital omstilling. Som afrunding blev Årspriserne overrakt, hvor Lokalavisen Aarhus løb med De Lokale Mediers Specialpris. Se alle årets ni vindere nedenfor.  

Mens formiddagen satte fokus på valgdækning og den forstemmende makroøkonomiske situation, der blev udlagt af cheføkonom for Nordea, Helge J. Pedersen, var der efter frokosten fokus på fremtidens mediebillede og datadreven journalistik.  

Hvordan kan medierne udnytte brugerdata, nyhedsbreve som distributionskanal og lokale facebookgrupper til at skabe en imageforandring den kommende tid?  

Det var samlet set de spørgsmål, journalistisk fellow ved SDU, Malte Jørstad, partner i Analyse & Tal, Mikkeline Thomsen, redaktionel projektleder hos Politiken, Andreas Kønig og fellow ved Cato Institute Washington DC, Paul Matzko, besvarede fra hver deres indgangsvinkel. Det gennemgående budskab var at gentænke ugeavisen som produkt og bruge digitale værktøjer og platforme til at skabe tættere relationerne til brugerne.  

Ugeavisernes Efterårsseminar blev i år afholdt for 15. gang, og traditionen tro blev Årspriserne uddelt i forlængelse af konferencen på Hotel Koldingfjord. Årspriserne har skiftet navn til ”Årspriserne for lokale ugeaviser og nyhedsmedier” og ønsker dermed at følge med udviklingen og afspejle den igangværende digitale transformation.  

Guld i både Nyhedsprisen og Debatprisen gik til Hovedstadens Mediehus, en hjertesag fra Melfar Posten løb med Ildsjæleprisen og Årets Kommercielle Indsats var en selfie scene fra det Nordjyske Mediehus. Og så gik De Lokale Mediers Specialpris til en driftssikker indsats af tårnhøj kvalitet fra Lokalavisen Aarhus.   

Juryen bestod af Kathrine Albrechtsen, journalist hos Villabyerne, Aslak Gottlieb, journalistisk lektor, konsulent og freelancer og Peter Hagmund, redaktør og selvstændig.  

"Jeg forarges. Jeg forbløffes. Fordi historierne er både godt fortalt og fortalt med den særlige nerve, gnist og engagement, man mærker netop her blandt jer på efterårsseminaret. Men jeg forstærkes også. Jeg forstærkes i min tro på de lokale ugeavisers og lokalmediers betydning og at de har en fremtid. Både på grund af den journalistiske kvalitet og fordi der i den kommercielle kategori altid er projekter, hvor jeg tænker: Hvorfor gør de dog ikke det på mit lokale nyhedsmedie?"

Nyhedsprisen

Nyhedsprisen tildeles det medie, der med en historie har skabt særlig opmærksomhed om en lokal nyhed. Der lægges særlig vægt på historiens journalistiske kvalitet, publicistiske ambitioner og relevans for læserne. 

Debatprisen

Debatprisen tildeles det medie, der med sin journalistik formår at være dagsordenssættende og skabe debat blandt læserne. Prisen tildeles et medie, der har skabt øget opmærksomhed og lokalt engagement via sin journalistik eller har engageret sig med læserne.

Årets Kommercielle Indsats

Det kommercielle indhold betragtes af læserne som en væsentlig del af læseoplevelsen i de lokale medier. Prisen gives til den ugeavis eller det lokale nyhedsmedie, der i det forgangne år iderigt og innovativt har løftet det kommercielle produkt eller ved succesfuldt og resultatorienteret at have samarbejdet med det lokale erhvervsliv.

Ildsjæleprisen

Lokalaviserne er kendetegnet ved lokalt engagement og kendskab til nærområdet. Her er de enkelte medarbejdere afgørende for avisens tilblivelse og lokale ambassadører for mediet. Ildsjæleprisen er en hæder til de engagerede medarbejdere, der på eget initiativ gør en positiv forskel for lokalaviserne.

De Lokale Mediers Specialpris

De lokale mediers specialpris hylder den udgivelse, der har gjort sig særligt bemærket i løbet af året og som med sin indsats kan virke som inspiration for andre. Prisen kan tildeles for den stabile, driftssikre indsats, der med høj kvalitet bidrager til lokalsamfundet og samtidig formår at udvide og udvikle.

Redaktionen på Lokalavisen Aarhus fortjener i den grad prisen på baggrund af de seneste års indsats. Årets indstillede bidrag lå højt på juryens lister for deres afsløringer og den høje journalistiske kvalitet i det, de leverer og formidler til deres læsere og det omkringliggende samfund. De er konkurrencestærke gravere. De formår at udvikle deres avis og formater samtidig med, at de leverer en solid, stærk indsats år efter år.

Læs også

Høringssvar vedr. vilkår for Public Service Puljen

Herunder kan du læse Danske Mediers seneste høringssvar vedrørende vilkår for Public Service Puljen.

Høringssvaret dækker over emner som:

Nyhedsformater på lyd bør omfattes af PS-puljen
Behov for auditive kompetencer i styregruppen
Smidigere ansøgningsproces for lydbårne medier
Evaluering af puljen

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev