glenn-carstens-peters-npxXWgQ33ZQ-unsplash-scaled-phi5bmuh6y92pw1ukq1sid8d9jw4k889rfxek7eayq
 

Dagspressens Fond har uddelt bevillinger for 2022

Pressemeddelelse

Dagspressens Fond har på bestyrelsesmødet den 22. november givet bevillinger til projekter på i alt 364.000 kr. for 2022.

Hvert år uddeler Dagspressens Fond midler til projekter, videreuddannelse og studierejser for dagbladsbranchens medarbejdere samt forskning og videnskabeligt arbejde med relevans for den danske dagspresse.

Mette Østergaard, formand i Dagspressens Fond og chefredaktør på Berlingske, er begejstret for de projekter, som fonden i år har valgt at tilføre midler:

"Fonden har i år blandt andet støttet et forskningsprojekt på tværs af de tre journalistuddannelser, som skal undersøge, hvordan vi får en mere mangfoldig rekruttering til journalistuddannelserne. Vi har brug for en mangfoldig journaliststand, der afspejler det samfund, vi alle er en del af. Det er en vigtig dagsorden og et problem, som branchen har et ansvar for at løse. Det vil fonden gerne bidrage til," siger Mette Østergaard.

"Støtten er også gået til at medfinansiere en ny grundbog i journalistik i en tid, hvor journalistikken og verden omkring den er i stor forandring og et projekt, der ser nærmere på, hvordan man mere effektivt bruger sin fortællerstemme. Fordi vi som journalister hele tiden skal blive dygtigere til at nå og ramme vores læsere og brugere," lyder det fra formanden.

Hvis man ikke nåede at søge tidligere på året, men har et uddannelsesprojekt, som man synes bør få luft under vingerne, så er der fortsat penge at søge. Fonden åbner den 1. januar 2023 for endnu en ansøgningsrunde med frist den 1. marts 2023. Information om ansøgningsproces offentliggøres på Dagspressens Fonds hjemmeside.

"Jeg håber, at rigtig mange vil søge om fondsmidler både i foråret og igen til efteråret, så så mange kvalificerede og gode projekter som muligt kan komme i betragtning til fondsmidler, der kan hjælpe til at føre de gode projekter ud i livet til gavn for udviklingen af den danske presse," lyder opfordringen fra Mette Østergaard.

Ansøger

Projekt

Bevilget beløb i kr.

SDU, RUC og DMJX

Mangfoldig rekruttering på journalistuddannelserne i Danmark

100.000

Søren Schultz Jørgensen

Ny grundbog til journaliststuderende ’Journalistikken på briksen’

50.000

SDU, Center for Journalistik

Forskningsprojekt om ny journalistisk fortællermodel

94.000

Asta Kongsted Amtrup

Master i journalistik ved Columbia University

35.000

Emilie Sunekær Christensen

Master i Media and Communications ved The London School of Economics and Political Science

35.000

Kåre Holm Thomsen

Master i økonomi, politik og ledelse ved University of Oxford

35.000

Nyborg Journalistklub

Bogprojekt, der skal dokumentere journalistikken i Nyborg over en 100-årig periode

15.000

Josefine Anker
Presse- og kommunikationskonsulent

joa@danskemedier.dk
Mobil: 61 77 08 43

Læs også

Høringssvar vedr. vilkår for Public Service Puljen

Herunder kan du læse Danske Mediers seneste høringssvar vedrørende vilkår for Public Service Puljen.

Høringssvaret dækker over emner som:

Nyhedsformater på lyd bør omfattes af PS-puljen
Behov for auditive kompetencer i styregruppen
Smidigere ansøgningsproces for lydbårne medier
Evaluering af puljen

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev