Høringssvar_Slots-og Kulturstyrelsen
 

Høringssvar vedr. afgrænsning af ”skadeligt indhold” og ”skadelige funktioner” for børn og unge på sociale medier og andre digitale tjenester

Høringssvar

Danske Medier har med tak modtaget Slots- og Kulturstyrelsens høring om definitionsgrundlag af skadeligt indhold og skadelige funktioner.

Foreningen noterer, at høringen relaterer sig til Medieaftalen for 2023-2026, hvor forligspartierne i afsnittet om ”Demokratisk kontrol med techgiganterne” ønsker at beskytte børn og unge online og sikre, at de ikke udsættes for skadeligt indhold og skadelige funktioner. I den forbindelse ønskes en undersøgelse af, hvordan børn og unge kan beskyttes bedre mod skadeligt indhold og skadelige funktioner på sociale medier og andre digitale tjenester, gennemført.

Det er ud fra konteksten klart, at det ikke er hensigten at påvirke tilgængeligheden af ansvarlige publicistiske mediers indhold. Da ordene ”andre digitale tjenester” formentlig også vil omfatte digitale redaktionelle medier, finder Danske Medier imidlertid anledning til at fremkomme med nogle få bemærkninger til høringen.

Læs også

Høringssvar vedr. vilkår for Public Service Puljen

Herunder kan du læse Danske Mediers seneste høringssvar vedrørende vilkår for Public Service Puljen.

Høringssvaret dækker over emner som:

Nyhedsformater på lyd bør omfattes af PS-puljen
Behov for auditive kompetencer i styregruppen
Smidigere ansøgningsproces for lydbårne medier
Evaluering af puljen

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev