Ugeavisernes Efterårsseminar (3)
 

Fire nye priser sætter fokus på udviklingen af lokaljournalistikken

Ugeavisernes Årspris uddeles til Ugeavisernes Efterårsseminar 30. september 2020 og Danske Medier åbner i dag for indstillinger. Mere end nogensinde er der behov for at sætte fokus på kvalitet, innovation og kreativitet på de lokale ugeaviser.

Netop i år, hvor coronakrisen har alvorlige økonomiske konsekvenser for de lokale ugeaviser, er der ekstra grund til at sætte fokus på ugeavisernes udvikling og rolle i demokratiet. I år introduceres fire nye priser, som ikke alene sætter fokus på kvalitetsjournalistik, men også lokalt engagement og innovation af nye produkter.

Og det er afgørende, at man både har sin publicistiske mission og sit produkt for øje, mener juryformand for Ugeavisernes Årspris, Anders C. Østerby, som selv er lokalredaktør ved Fyns Amts Avis:

”Hvis vi skal sikre, at vi også fremover har lokale ugeaviser i alle dele af landet, er det nødvendigt at sætte fokus på værdien af den lokale journalistik i den bredere offentlighed. Samtidig er det også afgørende, at vi internt i branchen lader os inspirere af hinanden, når det kommer til den kommercielle udvikling af vores aviser. Det dobbelte fokus afspejler de fire nye priser godt,” udtaler Anders C. Østerby, der fra 1. august netop skal undersøge værdien af lokale medier som fellow ved SDU.

Ugeavisernes Årspriser uddeles i fire kategorier:

  • Nyhedsprisen
  • Debatprisen
  • Aktivistprisen
  • Ildsjæleprisen


Priserne hylder med hvert sit fokus det journalistiske håndværk, bidraget til demokratiet, det lokale engagement og innovation af nye produkter.

Alle lokale ugeaviser, der er medlem af Danske Medier, kan deltage i konkurrencen. Man kan læse mere om priserne og konkurrencen og deltage via dette link.

Mest læste

Læs også

Bording Priserne 2020: Her er de nominerede

”Vi er i juryen blevet imponeret af et endog meget stort kandidatfelt. Der er kommet mere end 40 flotte indstillinger fra både debutanter og gengangere. Det er livsbekræftende for branchen og vidner om den progressive udvikling, der er i fuld gang,” siger Karsten Kolding og fortsætter:

Mediernes del af ansvaret består i at sikre, at vi har kompetencerne til at gennemskue en verden, der er stadig mere påvirket af teknologi

I 1911 beskrev historikeren Kristian Erslev i “Historiens Teknik”, hvordan man med fotografiet og de levende billeder endelig havde fået et historisk vidne, der ikke kunne manipuleres. Der gik selvfølgelig ikke ret lang tid, før det blev meget tydeligt, at det ikke var tilfældet. Et tidligt eksempel er Stalins fjernelse af Trotsky fra billeder fra 1919.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbreve

Modtag Aktuelt fra Danske Medier.

Danske Mediers nyhedsbreve giver dig aktuelt indhold fra og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder om events, gå-hjem-møder og kurser. Nyhedsbrevet Danske Medier kan herudover indeholde annoncer fra interessenter i mediebranchen. 

Danske Medier udkommer med følgende nyhedsbreve: 

  • Nyhedsbrevet Danske Medier udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.
  • Nyhedsbrevet Digitalt udkommer hver fredag i lige uger, undtagen i ferieperioder.
  • Nyhedsbrevene Radio, Ugeaviser og Research, udkommer flere gange årligt, når der er relevant og aktuelt indhold.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev(e)