20190606_142229(0)
 

Guld til Fyens Stiftstidende for Årets Forside

Torsdag besøgte Danske Medier Fyens Stiftstidendes redaktion i Odense for at overrække avisen og dygtige medarbejdere guld i konkurrencen Årets Avisside for forsiden ”Og swinger det – pianomand”. Ida Simmelholt, Sander S. Astrup, Martin Seymour og Vibeke Volder begik 1. oktober 2018 forsiden til minde om Kim Larsen.

Torsdag var alle Fyens Stiftstidende medarbejdere samlet til det ugentlige digitale infomøde. På mødet deltog Danske Medier for at overbringe nyheden om og motivationen for, at Fyens Stiftstidende er blevet tildelt guld i konkurrencen Årets Avisside – og tilmed i kategorien Årets Forside.

Årets Avisside-juryen, bestående af Marianne Bahl, Børsen, Lea Korsgaard, Zetland, og Henrik Birkvig, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, begrunder tildelingen af guld for Årets Forside:

”Der findes basically to måder at lave en forside på. Den med en idé og den uden. Idéen skal være anderledes end alle de andre og udførelsen løfte udtrykket de sidste hakker op i himmelen. Den gode forside, er en hvor tekst og billede sammen fortæller historien, og igangsætter beskuerens fantasi. Fyens Stiftstidende har formået at lade os danne vores egne billeder af afdøde Kim Larsen, mens sidste smøg brænder ud. Et fint sidste billede på en mand, vi alle syntes vi kendte og vidste hvordan så ud.”

Forsiden er begået af: Ida Simmelholt, Sander S. Astrup, Martin Seymour og Vibeke Volder.

 

Danske Medier besøger redaktionerne: Sådan uddeler vi priserne
Det er første gang, at Danske Medier uddeleler henholdsvis guld, sølv og hædrende omtale i konkurrencen Årets Avisside på de nominerede mediers lokationer og redaktioner. I næste uge vil yderligere ét medie blive tildelt guld, denne gang i kategorien Årets Featureside. Se overblik over nominerende indstillinger og kategorier her. Tirsdag 11. juni bringer vi oversigt over de 11 indstillinger, der er blevet tildelt henholdsvis guld, sølv og hædrende omtale.

11 indstillinger fra 7 aviser er i år blevet nomineret af juryen. De nominerede indstillinger kom fra Ekstra Bladet, Politiken, JydskeVestkysten, Jyllands-Posten, Nordjyske, Weekendavisen og Fyens Stiftstidende. I alt modtog juryen 102 indstillinger.

I den kommende uge vil også Danske Mediers Digitale Priser blive tildelt på de nominerede mediers lokationer. Se overblik over nominerende indstillinger og kategorier her.

Tirsdag 11. juni bringer vi oversigt over de 10 indstillinger, der er blevet tildelt henholdsvis guld, sølv og hædrende omtale.

Læs også

Sådan vindes kampen for troværdig informa­tion

Med historisk mange valg over hele verden og en stigning i des- og misinformation, befinder frie samfund og publicistiske medier sig i en brydningstid. Vi kan ikke tage troværdig information for givet. Vi skal aktivt kæmpe for den – for demokratiets skyld.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev