The national flag of Denmark next to the European flag
 

Samlet branche roser kulturministeren for at tage vigtig dagsorden op i EU

Pressemeddelelse

Danske Medier og Koda ser frem til, at kulturministeren nu vil løfte opgaven med at få ændret EU-regler om rettighedsbetaling.

I august 2022 fremsendte Danske Medier, TV2, SAML og DR et høringssvar til Kulturministeriet, hvori parterne gjorde opmærksom på faldgruber for den danske mediebranche i forhold til EU-kravet om rettighedsbetaling, som kan medføre omkostningsstigninger for radio- og tv-stationer, der spiller udenlandsk musik.

Tilsvarende indgav Koda/NCB et høringssvar med opfordring om at medvirke til EU-retlig hjemmel, så politisk reparation bliver løsningen på problemstillingen fremfor danske regelændringer.

Nu melder kulturminister Jakob Engel-Schmidt sig på banen og opfordrer EU til at ændre reglerne på området. Det vækker begejstring hos branchen, der har råbt vagt i gevær om kravene fra EU.

"Danske Medier sætter stor pris på, at kulturministeren har lyttet til branchen og tager problemstillingen alvorligt. Det er en vigtig sag, som vi også støtter gennem vores forskellige internationale organisationer. For Danske Mediers medlemmer har dette været en potentiel bombe under deres forretningsgrundlag. Derfor er det en stor lettelse, at kulturministeren nu tager sagen op i EU til gavn for vores medlemmer og de andre medieaktører. Vi venter derfor nu i spænding på, hvad udfaldet bliver efter ministerens kommende møde med EU-kommissæren den 15. maj," siger Marianne Bugge Zederkof, kommerciel direktør i Danske Medier.

I Koda sender de også en varm tak til kulturministeren:

“Vi vil gerne takke kulturministeren for at værne om musikken og for – klart og tydeligt – at italesætte uretfærdigheden. For Koda handler det ikke om, at der ikke skal sendes penge til amerikanske rettighedshavere. Det handler om, at det ikke må ske på bekostning af andre rettighedshavere. Derfor er gensidighedsprincippet vigtigt, og derfor har vi i flere år arbejdet for at bevare princippet,” siger Dicle Duran Nielsen, juridisk og politisk direktør i Koda.

Kontakt:

Josefine Anker
Pressekonsulent
+45 61770843

Læs også

Sådan vindes kampen for troværdig informa­tion

Med historisk mange valg over hele verden og en stigning i des- og misinformation, befinder frie samfund og publicistiske medier sig i en brydningstid. Vi kan ikke tage troværdig information for givet. Vi skal aktivt kæmpe for den – for demokratiets skyld.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev