Mærke: EU

En unødvendig lovændring udfordrer den danske model for betaling af musik

Ved årsskiftet træder en ny regel i kraft, der gør op med det gensidighedsprincip i dansk lovgivning, der helt rimeligt siger, at hvis ikke tredjelande som fx USA sender penge til danske kunstnere, når de spiller deres musik i radioen, så skal Danmark heller ikke sende penge retur den anden vej.

Hvor langt rækker flinkeskolen?

Det er med meget stor bekymring at Danske Medier, DR og TV 2 erfarer, at kulturministeren har følt sig presset til at skifte holdning i forhold til, hvad han sagde så sent som 8. maj.

Danske Medier: Håndhævelse af tech-regulering skal være førsteprioritet

Regeringens ekspertgruppe for techgiganter har lavet en fremragende rapport om demokratisk kontrol med techgiganternes forretningsmodeller, der bør være en brændende platform for både regeringen og Folketinget. Danske Medier hæfter sig især ved det meget stærke fokus på at håndhæve og bruge eksisterende dansk og europæisk lovgivning.

Høringssvar vedrørende Media Freedom Act

Danske Medier har med tak modtaget Kulturministeriets høring af 18. oktober 2022. Foreningen har
følgende overordnede bemærkninger til forordningsforslaget, som her også omtales som Media
Freedom Act eller blot MFA.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev