Danske Medier høringssvar
 

Høringssvar vedr. forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed m.v. og lov om mediestøtte

Høringssvar

Danske Medier har med tak modtaget invitation til at besvare høring over forslag til lov om ændring af radio- og fjernsynsvirksomhed og lov om mediestøtte.

Modernisering af Public Service-Puljen

Danske Medier repræsenterer hele den kommercielle radiobranche, en lang række podcastproducenter, samt de største private uafhængige udbydere af podcast i Danmark.

Danske Medier har tidligere bemærket, at foreningen ikke kan genkende baggrunden for, at audio og podcast i sin tid blev undtaget af ordningen, som det bliver beskrevet i bemærkningerne. De
manglende ansøgninger skyldtes, at der fra Filminstituttet var anlagt en meget bedaget og snæver grænse for muligheden for at søge til nyheder og en ansøgningsproces, der var tilrettelagt efter tv forhold.

Læs også

Forecast af annoncemarkedet for podcast på det danske marked

I Medieudviklingen 2023 fra DR Analyse bliver det fremhævet, at væksten i podcastdækningen er stagneret og endda faldende for enkelte målgrupper. DR finder tendensen i egne undersøgelser, men samme tendens kan findes i andre kilder, tilgængelige for markedet, såsom Index Danmark, radiomålingens ”Annual Survey” og Gallups Lokal Index. Den tilsyneladende stagnerede vækst har fået Danske Medier Research til at dykke dybere i tallene og undersøge potentialet for podcastmarkedet i et tiårigt perspektiv. Herunder hvilke barrierer, der udfordrer væksten i podcast.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev