Høringssvar Danske Medier
 

Høringssvar vedr. lov om regulering af sociale medier

Regeringen har fremlagt et forslag til regulering af ulovligt indhold på sociale medier. I et høringssvar bakker Danske Medier op om, at sociale medier skal fjerne ulovligt indhold inden for højst 24 timer i ukomplicerede tilfælde samt offentliggøre rapporter om deres indholdsmoderation.

Danske Medier ønsker størst mulig åbenhed om platformenes indholdsmoderation, både for at sikre at lovgivningen er effektiv, og at den ikke har utilsigtede negative effekter f.eks. over-blokering af presseudgiveres indhold.

Forslaget indeholder en undtagelse for indhold, der er underlagt medieansvarsloven, og sociale medier kan ikke blive pålagt at fjerne mediers indhold som følge af loven. Erfaringen viser imidlertid, at nedtagning med henvisning til ”ulovligt indhold” kun udgør en meget lille andel. I langt de fleste tilfælde henvises der til, at indholdet strider mod platformens egne retningslinjer.

Danske Medier finder det stærkt bekymrende, at platformene dermed kan slippe uden om at tilbyde presseudgivere ret til efterprøvelse og opfordrer derfor til, at mediers sider og opslag på sociale medier skal være omfattet af de samme forpligtigelser for tjenesteudbyderen uanset, hvilken begrundelse platformen lægger til grund for en fjernelse eller blokering.

Læs også

Sådan vindes kampen for troværdig informa­tion

Med historisk mange valg over hele verden og en stigning i des- og misinformation, befinder frie samfund og publicistiske medier sig i en brydningstid. Vi kan ikke tage troværdig information for givet. Vi skal aktivt kæmpe for den – for demokratiets skyld.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev