My project-2 (3)
 

Verdens frie presse samles i København

Pressemeddelelse

Danske Medier bliver i 2024 vært for World News Media Congress, der hvert år samler den internationale mediebranche.  

World Association of News Publishers (WAN-IFRA) afholder hvert år den internationale konference World News Media Congress, hvor ny viden, netværk og inspiration for medier og medieorganisationer fra hele verden er i centrum.

I dag kan Danske Medier med stor glæde meddele, at Danmark er valgt som værtsland for World News Media Congress. Den internationale mediekonference finder sted i København den 27. til 29. maj 2024. Det betyder også, at 75-års jubilæet for konferencen skal fejres i Danmark.

Mads Brandstrup, adm. direktør i Danske Medier, er stolt over, at begivenheden til næste år løber af stablen på dansk grund, og ifølge direktøren er Danmark det helt rigtige sted til at danne rammen for frie mediers vilkår.

“Danske Medier ser med stolthed frem til at påtage sig værtskabet. Med den stærke danske tradition for pressefrihed, tillid til medier og en stor pluralisme af medier glæder vi os til at facilitere samtalen om publicistiske mediers fremtid,” siger Mads Brandstrup.

Vincent Peyrègne, adm. direktør i WAN-IFRA, ser frem til det danske værtskab: 

“Det er en ære for os at arrangere 2024-kongressen med Danske Medier. Danmark er et forbillede for pressefrihed og menneskerettigheder, som WAN-IFRA's grundværdier bygger på. Danmarks mangfoldige, pulserende mediebranche og ytringsfrihed som bærende værdi i samfundet er til stor inspiration for den globale nyhedsindustri, der gennemgår store forandringer som følge af den digitale omstilling. Vi er overbeviste om, at konferencen i København bliver en mindeværdig oplevelse,” siger Vincent Peyrègne.

Mads Brandstrup fremhæver, at frie medier lige nu er i en definerende tid. Derfor er der flere vigtige og komplekse dagsordner, som ifølge den adm. direktør skal på agendaen på konferencen i 2024.

“Det er helt afgørende, at vi fortsat har et stærkt fundament for fremtidens medieforretning. Den vigtigste forudsætning for en fri presse er økonomisk uafhængighed af statslige og private magtinteresser. Efter i årevis at have tabt terræn til techgiganter, er medierne i gang med at genfinde fodfæstet. Men det kræver et intenst fokus på innovative løsninger inden for alt fra brugeroplevelse, abonnementsformer og annoncering. Alt sammen med et stigende fokus på bæredygtighed som et bærende element i mediernes forretningsudvikling. Samtidig skal vi håndtere mulighederne og udfordringerne i kunstig intelligens, som vil ændre måden, medier arbejder på. Det kræver et intenst fokus på regulatoriske rammer, der garanterer reel og fair konkurrence.”

Om WAN-IFRA

WAN-IFRA, World Association of News Publishers, blev dannet i 1948 for at kæmpe for en fri presse verden over. Organisationen har 80 nationale foreningsmedlemmer, der repræsenterer 18.000 publikationer i 120 lande. WAN-IFRA’s mission er at beskytte journalister og udgiveres rettigheder til at drive frie, uafhængige medier samt understøtte mediernes bæredygtighed og innovation.

Læs mere.

Kontakt:

Josefine Anker
Pressekonsulent
Tlf. 61 77 08 43
joa@danskemedier.dk

Læs også

Høringssvar vedr. vilkår for Public Service Puljen

Herunder kan du læse Danske Mediers seneste høringssvar vedrørende vilkår for Public Service Puljen.

Høringssvaret dækker over emner som:

Nyhedsformater på lyd bør omfattes af PS-puljen
Behov for auditive kompetencer i styregruppen
Smidigere ansøgningsproces for lydbårne medier
Evaluering af puljen

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev