Frauke Giebner og Mette Højlund modtager pris på vegne af Politiken.
 

Guld til Politiken for Årets digitale historie

Danske Mediers Digitale Priser

Fredag blev Politiken overrakt guld for Årets digitale historie ved et redaktionsmøde på Rådhuspladsen i København. Historien ”Hvorfor voldtog Tom sin kæreste?” imponerede juryen for Danske Mediers Digitale Priser ved at være en stærk fortælling, som får ekstra luft under vingerne af det digitale.

Fredag blev dygtige journalister, fotografer og designere hyldet ved et redaktionsmøde i Politiken. Her blev medarbejdere på Politikens digitale redaktion overrakt guld for historien ”Hvorfor voldtog Tom sin kæreste?” i kategorien Årets digitale historie.

Juryen, der i år har nomineret indstillingerne i konkurrencen Danske Mediers Digitale Priser, består af: Jan Birkemose, Kamilla Harritsø og Simon Stilling. De begrunder tildelingen af guld til Politiken i kategorien Årets digitale historie:

”Det er god journalistik, når alle perspektiver bliver lagt frem. I Politikens fortælling om Tom og Thordis nudger simple, men effektive, digitale muligheder læserne til at gå på opdagelse og få indblik i både offerets og gerningsmandens oplevelse af en voldtægt. Det er en stærk fortælling, som får ekstra luft under vingerne af det digitale.”

Den digitale historie er begået af: Tekst: Milla Mølgaard, foto: Thordis Elva & Tom Stranger, layouter: Liv Ajse, digitalt design: Rasmus Damberg, Mette Højlund, Cecilie Mariendal, projektleder: Frauke Giebner og redaktør: Mads Zacho.

På redaktionsmødet blev Politiken også overrakt hædrende omtale for mediets digitale Brexit guide i kategorien Årets digitale idé. 

Danske Medier besøger redaktionerne: Sådan uddeler vi priserne 
Det er første gang, at Danske Medier uddeleler henholdsvis guld, sølv og hædrende omtale i konkurrencen på de nominerede mediers lokationer og redaktioner. Se overblik over nominerende indstillinger og kategorier her.

Tirsdag 11. juni bringer vi samlet oversigt over de 10 nominerede indstillinger, der er blevet tildelt henholdsvis guld, sølv og hædrende omtale.

Foto: Frauke Giebner (projektleder) og Mette Højlund (digitalt design) modtog fredag klapsalver på hele holdets vegne. 

Læs også

Sådan vindes kampen for troværdig informa­tion

Med historisk mange valg over hele verden og en stigning i des- og misinformation, befinder frie samfund og publicistiske medier sig i en brydningstid. Vi kan ikke tage troværdig information for givet. Vi skal aktivt kæmpe for den – for demokratiets skyld.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev