Frauke Giebner og Mette Højlund modtager pris på vegne af Politiken.
 

Guld til Politiken for Årets digitale historie

Danske Mediers Digitale Priser

Fredag blev Politiken overrakt guld for Årets digitale historie ved et redaktionsmøde på Rådhuspladsen i København. Historien ”Hvorfor voldtog Tom sin kæreste?” imponerede juryen for Danske Mediers Digitale Priser ved at være en stærk fortælling, som får ekstra luft under vingerne af det digitale.

Fredag blev dygtige journalister, fotografer og designere hyldet ved et redaktionsmøde i Politiken. Her blev medarbejdere på Politikens digitale redaktion overrakt guld for historien ”Hvorfor voldtog Tom sin kæreste?” i kategorien Årets digitale historie.

Juryen, der i år har nomineret indstillingerne i konkurrencen Danske Mediers Digitale Priser, består af: Jan Birkemose, Kamilla Harritsø og Simon Stilling. De begrunder tildelingen af guld til Politiken i kategorien Årets digitale historie:

”Det er god journalistik, når alle perspektiver bliver lagt frem. I Politikens fortælling om Tom og Thordis nudger simple, men effektive, digitale muligheder læserne til at gå på opdagelse og få indblik i både offerets og gerningsmandens oplevelse af en voldtægt. Det er en stærk fortælling, som får ekstra luft under vingerne af det digitale.”

Den digitale historie er begået af: Tekst: Milla Mølgaard, foto: Thordis Elva & Tom Stranger, layouter: Liv Ajse, digitalt design: Rasmus Damberg, Mette Højlund, Cecilie Mariendal, projektleder: Frauke Giebner og redaktør: Mads Zacho.

På redaktionsmødet blev Politiken også overrakt hædrende omtale for mediets digitale Brexit guide i kategorien Årets digitale idé. 

Danske Medier besøger redaktionerne: Sådan uddeler vi priserne 
Det er første gang, at Danske Medier uddeleler henholdsvis guld, sølv og hædrende omtale i konkurrencen på de nominerede mediers lokationer og redaktioner. Se overblik over nominerende indstillinger og kategorier her.

Tirsdag 11. juni bringer vi samlet oversigt over de 10 nominerede indstillinger, der er blevet tildelt henholdsvis guld, sølv og hædrende omtale.

Foto: Frauke Giebner (projektleder) og Mette Højlund (digitalt design) modtog fredag klapsalver på hele holdets vegne. 

Mest læste

Læs også

Praktikantvejlederkurser i marts og maj

Det kræver mere end blot at kunne sit fag at være en god praktikantvejleder i dag. Derfor har Danske Medier og Dansk Journalistforbund i fællesskab udviklet et kursus for praktikantvejledere i mediebranchen.

Digitalt startup-ikon giver gode råde til danske redaktører

Spørgelysten blandt publikum var stor, da Mette Lykke optrådte som en af hovedtalerne i Odense på Redaktørernes Dag 2019. Hendes position som CEO for Too Good To Go og tidligere Endomondo, triggede publikum til at stille flere spørgsmål, end Berlingskes Mette Østergaard som moderator kunne nå at formidle videre på scenen. Som opfølgning på den ellers timelange session, kommer her Mette Lykkes skriftlige svar på de ubesvarede spørgsmål redaktørerne stillede i konferencens digitale Q&A-redskab.

Danske Medier udtaler: Behov for regulering af techgiganter

I Danske Medier synes vi det er positivt, Justitsminister Nick Hækkerup (S) har meldt ud, at man fra regeringens side vil kigge på regulering af sociale medier. De store digitale platforme har vokset sig så store og omspændende, at der er tale om en kritisk infrastruktur, der er koncentreret omkring få store aktører. Desværre er det uigennemskueligt for forbrugere, myndigheder og virksomheder, hvordan disse platforme reelt fungerer, hvilket kan og bliver udnyttet.

Årets Programmatic konference bliver spektakulær

Man kunne sagtens forvente dystre toner fra en konference dedikeret til målrettet annoncering, i takt med at Apple, Mozilla og Google m.fl. udfaser det teknologiske fundament for 3.parts cookies kombineret med at lovregulering udfordrer tracking-muligheder. Men den digitale annoncebranche er ukuelig i sin innovation og tilgang til at udvikle nye modeller til optimering af kommercielle budskaber. Derfor er der lagt op til en højst spektakulær udgave af Programmatic, der løber af staben for sjette år i træk den 28 november.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbreve

Modtag Aktuelt fra Danske Medier.

Danske Mediers nyhedsbreve giver dig aktuelt indhold fra og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder om events, gå-hjem-møder og kurser. Nyhedsbrevet Danske Medier kan herudover indeholde annoncer fra interessenter i mediebranchen. 

Danske Medier udkommer med følgende nyhedsbreve: 

  • Nyhedsbrevet Danske Medier udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.
  • Nyhedsbrevet Digitalt udkommer hver fredag i lige uger, undtagen i ferieperioder.
  • Nyhedsbrevene Radio, Ugeaviser og Research, udkommer flere gange årligt, når der er relevant og aktuelt indhold.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev(e)