International News Media Organization vil bidrage markant til at styrke frie og uafhængige medier i Ukraine

Pressemeddelelse

International News Media Organization (INMA) har netop annonceret på Media Innovation Week i København, at de nu vil støtte medier i Ukraine gennem et partnerskab med Ukrainian Media Fund. INMA vil bidrage med en målrettet indsats hos medierne, der vil styrke digital annoncering, databrug og innovative måder at drive nyhedsredaktioner på.

Siden begyndelsen af marts har de nordiske medieorganisationer Danske Medier, Mediebedriftene i Norge, Tidningsutgivarna i Sverige og Finnmedia i Finland, arbejdet intensivt for at rejse midler til støtte for ukrainske medier. I samarbejde med polske Gazeta Wyborcza Foundation og svenske Bonnier News blev der i april oprettet Ukrainian Media Fund, der udover akut udstyr til journalister i et krigshærget Ukraine, arbejder målrettet for en langsigtet indsats om at genopbygge og sikre stærke og uafhængige ukrainske medier i fremtiden.

Samarbejdet mellem landene for at hjælpe kollegaer i nød er opløftende og helt unikt, mener Mads Brandstrup, adm. direktør i Danske Medier:

”I marts handlede det om at få rejst midler hurtigt og effektivt, så vi kunne hjælpe journalisterne med computere, powerbanks og skudsikre veste. Simpelthen sikre, at de fik det nødvendige udstyr til at fortsætte med at rapportere og udkomme. At vi på så kort tid har stablet et stærkt samarbejde på benene på tværs af lande, der fortsat vokser, viser, hvor stor et fælles engagement og støtte, der er til at hjælpe vores ukrainske kollegaer, der kæmper at for lave journalistik og oplyse borgerne, mens deres land bliver bombet.”

INMA’s støtte til fonden har stor betydning for det vigtige arbejde i Ukraine, understreger Mads Brandstrup:

"Vi er meget taknemmelige for, at INMA vælger at træde ind i samarbejdet. Deres bidrag betyder først og fremmest ekspertviden og ressourcer, der vil løfte medierne i Ukraine markant i deres daglige arbejde fremadrettet. Konkret vil de bidrage til, at vi får genopbygget frie og finansielt bæredygtige medier i Ukraine ved at styrke deres finansielle, teknologiske og redaktionelle infrastruktur. Dette er afgørende og et kæmpe skridt for at sikre mediernes levevilkår i Ukraine.”

Ukrainian Media Fund skal nu søge om støtte hos EU og et andet vigtigt spor bliver at tilbyde forskellige partnerskaber til udvalgte aviser i Ukraine. Indtil videre har fonden indsamlet 5.741.000 mio. kr.

Josefine Anker
Presse og Kommunikation

joa@danskemedier.dk
+45 6177 0843

Læs også

Høringssvar vedr. vilkår for Public Service Puljen

Herunder kan du læse Danske Mediers seneste høringssvar vedrørende vilkår for Public Service Puljen.

Høringssvaret dækker over emner som:

Nyhedsformater på lyd bør omfattes af PS-puljen
Behov for auditive kompetencer i styregruppen
Smidigere ansøgningsproces for lydbårne medier
Evaluering af puljen

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev